• Ismerj meg közelebbről

  • Oxigénhiánnyal születtem...

  • ...nem tudok mozogni, sem beszélni..

  • ...de lélekben mégis hasonló vagyok hozzád!

Copyright 2024 - Custom text here

Nagyon jól sikerült a II. Beszélgetős Est! (2019.11.02.)

Nagyon jól sikerült a II. Beszélgetős Est!  (2019.11.02.)

A II. Beszélgetős est azért valósult meg, mert többeknek tetszett az, hogy úgy mutatom meg a mozgássérült életét, hogy nem egy tervezett beszédet tartok (amit nem is tudnék :D), hanem a vendégek kérdéseire felelek. Ezzel az a célom, hogy minél jobban elfogadóbbak legyenek az emberek és ez váljon természetessé velünk szemben is úgy,mint pl: a szemüvegviselőkkel szemben.
Nyárra terveztem a következő estet.

Gondoltam egyet és ráírtam a Karcsi barátomra, hogy mit szólna ha elhívnám az estémre. Örömmel vette a felkérésem és igent mondott. kezdődhetett a szervezés  kértem, hogy mondjon pár időpontot ami jó neki, mert tudtam, hogy nagyon be van táblázva. Lebeszéltük, hogy mikor legyen és, hogy miről szól ez a beszélgetős est meg, hogy nálunk alszik. Ezek után írtam Misinek az Amadeus kávézóba,hogy körvonalazódni látszik a második rendezvény,ezt is Náluk szeretném tartani. Partner volt ismét, ezúton is köszönöm Neki! 
Később felvetette Karesz, hogy a vége felé táncolna egyet. Na, ennek nagyon örültem, viszont hirtelen nem tudtam mást mondani, csak azt, hogy megtudakolom, mert ahhoz zene is kell, meg hely is kell. Mondta Misi, hogy megtudja oldani. Gondoltam, ha minden így simán fog menni akkor nagyon szuper lesz. 
Karcsival azt beszéltük meg, hogy korábban jön és nálunk ebédel is, mert így van idő kicsit beszélgetni, meg Pestről utazni az pár óra és Ő se tud egyedül enni a vonaton. Mama is átjött, így aztán végig nevettük az időt. Fél 3 körül ért hozzánk Karcsi, beszélgettünk, ettünk, kávéztunk és olyan 5-kor elindultunk az Amadeus-hoz. Amikor oda értünk kicsit meglepve láttam, hogy teraszon nincsenek a nevemen asztalok foglalva, így hát oda álltam az ajtóba (ahogy kávét szoktam kikérni) és vártam, hogy észre vegyenek. Nem sokára ki is jöttek és mondták, bent van előkészítve a helyünk,de ha szeretnénk, akkor hoznak ki asztalokat. Mondtam, hogy igen, jó lenne a teraszon lenni. Oké, ki hoztak 2 asztalt, viszont akkor vettük észre, hogy így túl messze leszünk a hangszórótól, mondtam Karesznak, hogy beszélek mindjárt Misivel és akkor mondták, hogy írt nekem Misi a messengeren (csak én már órákkal korábban kikapcsoltam a gépemet, ezért nem láttam ) , hogy nem sikerült zenét intézni. Az is akkor derült ki, hogy azért gondolta Misi, hogy bent legyünk mert nézte az Idő képet és esőt mutatott. Így már értettem a szitut:persze, legyünk bent akkor -mondtam. Közbe megérkeztek munkatársaim is, meg rokonaim is, ismerősök és barátok is. Közben a munkatársaim gondolkoztak, hogy hogy kéne zenét csiholni Karesz táncához, próbálkoztak, nekem meg eszembe jutott, hogy van nekem egy kisebb hangszóróm,azt beüzemeltük. Dani mindjárt mind a kettőnkkel csinált riportot. Úgy érzem, egész jól sikerült, hála az Istennek.
Ahogy rádöbbentem,hogy milyen sokan is lettünk, hirtelen lámpaláz kapott el. Nyikkanni sem tudtam :D


Szerencsére a főnököm azonnal átlátta a helyzetet és besegített,hogy el tudjam kezdeni. Nagyon köszönöm Szabi!
Bemutattam Kareszt,elmondtam, hogy Ő az egyik barátom és a példaképem, mert fáradhatatlanul éli az életét, több munkája van, és átadtam a szót neki. Ő nagyon jól beszélt, olyan dolgokat mondott, hogy mind ámulattal hallgattuk Őt és kezdett oldottá válni a hangulat. Közben tudtak Szabiék zenét teremteni, így következhetett Karcsi tánca, ami nagy sikert aratott. 

  
Ezután még egy verssel is megörvendeztetett minket ez a nagyszerű fiatalember!

A kérdezés kicsit nehezen indult ( azt tapasztaltam, hogy az emberek nem akarnak megbántani ezért inkább nem mernek feltenni kérdéseket, pedig számomra/számunkra nincs bántó kérdés, hiszen akkor tudnak megismerni, ha nyíltan válaszolunk azokra, amik érdeklik a külső szemlélőket ), amikor is az újonnan érkező barátaim -a Nova Prospect énekesnője Gabi és társai  - azonnal bedobtak pár szeretettel teljes poént, így kiderült mindenki számára, hogy velem/velünk is lehet viccelődni, sőt, mi is igazán jókat tudunk kacagni. Innentől ismét könnyedebb hangvételű lett a társalgás, jöttek kérdések.

Alapvetően jól sikerült az est, és most is mondták, hogy remélik, hogy lesz még ilyen, én ennek nagyon örülök. Hiszem, hogy sikerül átadni azt amit szeretnék… 
Az est lezárásaként Karesszal körbegurultuk a Főteret, meg még kicsit beszélgettünk, majd hazafelé vettük az irányt...

Köszönjük mindenkinek a részvételt!

f t g m