• Ismerj meg közelebbről

  • Oxigénhiánnyal születtem...

  • ...nem tudok mozogni, sem beszélni..

  • ...de lélekben mégis hasonló vagyok hozzád!

Copyright 2024 - Custom text here

Egy csodálatos videóklipben szerepelhettem!

Egy csodálatos videóklipben szerepelhettem!

Szeptember 16.-án voltam egy klip forgatáson, amire nyáron Bagdi Bella felkért, hogy legyek a főszereplő, nagy örömmel vállaltam el. Bellával 6-7 éve a „Jobb Veled a Világ” Alapítványán keresztül ismerkedtem meg, amikor keresett 3 tehetséges sérült fiatalt akiket az év végéig támogatott, én voltam az egyik, mint festő. Elmondta, hogy egyből rám gondoltak a klip felmerülése során mert rajtam valóban látszik a dal címe:” Élni jöttem” –erre én akkor döbbentem rá, hogy igen ez a dal az „enyém” amikor meghallgattam – és tetszik neki, hogy ennyire kreatív vagyok, bárhova elmegyek akár egyedül is és, hogy bármit eltudok intézni. A dal nekem bizonyságot adott, hogy a sikertelen dolgok nem feltétlen kudarcok, hanem sokkal inkább tapasztalások és mindig van egy újabb esély/lehetőség, csak merni kell úja neki kezdeni, bármiről legyen szó. Nagyon örültem a felkérésnek mert ezáltal nem csak én gazdagodtam egy élménnyel hanem kicsit én is tudtam adni a világnak valamit. Autóval mentem Budapestre a festős cuccaimmal. Szerencsére időben felértünk és jó időnk is volt, megvártuk aki segédkezett, vele elmentünk kávézni meg enni, amíg megérkeztek Belláék addig ott beszélgettünk a büfébe. Amikor megérkeztek mondta a Bella, hogy mivel ennyire jó idő van, legyen a teraszon a felvétel. Így nem kellett felvinni engem és a kocsit a másodikra, ez nekem nagyon tetszett mert szeretek a jó levegőn festeni. Megbeszéltük, hogy mik az elképzelések, hamar szót értettünk Indiánnal - a rendezővel. Elrendezkedtünk, nagyjából 15-20-szor vettek fel, több objektívvel. Mondta a rendező, hogy épp mit csináljak. Pj üljek és csak nézzek, máskor meg a festést kérte ,meg azt,hogy mutogassam el, hogy „Élni jöttem”, felvették a karfán lévő szöveget, a betűtáblát és a kész képet is.

Aztán pizzáztunk, beszélgettük, Bella nagyon örült, hogy elvállaltam, megnézte, hogy tudok beszállni az autóba kocsistól. Amikor elköszöntünk utána még elmentünk egy baráti házaspárhoz, mert régen láttuk már Őket is, meg szóba jött, hogy nem jó a hangszóróm és mondták, hogy van náluk nekem egy hangcucc és ha arra járunk akkor menjünk be érte. Pont jól jött ki… Náluk jól elbeszélgettük az időt :D

Engedjétek meg, hogy a Bagdi Bella szavaival zárjam a történetemet.

A dal címe Élni jöttem, ami az életbátorságról szól. Arról, hogy merni kell újra neki indulni, neki kezdeni még akkor is, ha valami először nem sikerül. Feco többszörösen példakép ebben minden ember számára. Az erősségeire építve az életét maximálisan kihozza belőle a legtöbbet és a legjobbat: bár a kezeit nem tudja használni, mégis csodálatot kiváltó tehetséges festőművész, - beszélni nem tud, mégis imádja az embereket és mindenkivel megtalálja a módját, hogy kommunikáljon, - járni nem tud, de kerekesszékével mindenhol ott van, ahová el szeretne jutni. Ha kell, elmegy szórakozni este egyedül és az emberek imádják a társaságát, mert sugárzik belőle az életrevalóság. Amikor az édesanyját megkérdeztem, a jól megérdemelt munkáért a fizetséget vele számoljam-e el, azt mondta, dehogyis! Fecó a pénzügyes, mindent ő intéz, szervez le egyedül. Van mit tanulnunk az életről Paulik Fecótól, aki úgy lett önálló az életében és úgy képes folyamatosan fejlődni és kibontakoztatni magát, hogy sokszorosan többszörös hátránnyal indul el az életben mindazokkal szemben, akik nem szorulnak rá mások fizikai segítségére. Én büszke vagyok Fecóra és számomra ő egy példakép. Amikor azon gondolkodtunk, kit hívjunk be a klipbe megmutatni ezt az érzést, hogy "élni jöttem", elsőként Fecó volt az, aki az eszembe jutott.

f t g m